Nikasilla on vielä mahdollisuus, asiantuntijat sanovat. Onko toinen analyysi negatiivinen?

Hänen julkilausumansa mukaan Pardubicen lokakuun ravi-viikonloppuna kolme näytettä oli positiivinen jo mainituilla hevosilla, Čáriraye ja Nikas.

Uusi ominaisuus on, että heidän valmentajansa Stanislav Popelka on pyytänyt B-näytteen analyysiä, joka on kallis. Näytteellä B tarkoitetaan kerätyn ruumiinesteen toista puolta, joka lähetettiin Kölnin laboratorioon samaan aikaan kuin näytteiden ensimmäisellä puoliskolla.Kuitenkin muutos tapahtui. Pyyntö B-analyysin tekemiseen, mukaan lukien tietyn määrän laittoman aineen havaitsemista, oli perjantaina Newmarketin British laboratoriossa.

“Niin se usein laboratoriossa Newmarket on tunnettu, tämä kenttä on vahva toimija”, selitti legendaarinen Josef Vana joka on myös jäsenenä puheenjohtajiston Jockey Club.

Historia muistaa tapauksen, jossa epäilty hevonen, jonka ensimmäinen Kölnin löytäminen oli myönteinen, tuli Pariisin toisesta analyysista ilman aivohalvausta. “Haluaisin myös ihmisiä Nikasin ympärillä olevasta tiimistä, mukaan lukien omistaja ja jockey Mark Stromsky.Ainakin mutta se on vahvistus siitä, mitä ainetta se oli – jos todetaan, että hänellä on sen oltava kytkettynä eläinlääkäri tietää mitä välttää “, kertoo Vanja.

Mahdollisuus, että näytteen A ja B eriytyneet ei ole suuri. “Mutta toivo kuolee viimeisenä, että prosenttiosuus on erilainen eri aineille.Jokaisella on erilainen puoliintumisaika “, kertoo Ivo Strauss, Anti-Doping Commission Jockey Clubin puheenjohtaja.

Hän myös ajattelee, että näyte B on negatiivinen. “Ja jos sitä pyydettiin selvittämään kielletyn aineen määrä, se otetaan huomioon kaikissa sanktioissa”, Strauss lisää.

Oletetaan, että kyseinen aine on kofeiini. “Tšekin viimeiset kaksi tapausta olivat morfiini ja fursemidi ja klenbuteroli, kofeiini on paljon alhaisempi liitto. Mutta jopa sellainen aine, jota pitäisi ruokkia, pidetään myönteisenä löydöksenä.Vaikka me kaikki tiedämme, että määrää ei vaikuta suorituskykyyn “, sanoo Strauss.

Saatuaan tulos Newmarket toimittaa lausuntonsa kurinpitolautakunta Jockey Club. “Kun kofeiini En ole koskaan ennen nähnyt, mutta tämä on spekulointia. Se voi olla lääke loukkaantumisen jälkeen, meidän täytyy käsitellä erikseen. On erittäin todennäköistä, että Nikas hylätään, mutta se ei todellakaan voi sanoa “hän kohauttaa johtaja komission Otakar uusi.

” Voi olla, että toinen analyysi on negatiivinen, “uskoo Vanya. Analyysitulos odotetaan kolme viikkoa.