Jalkapallovalmentaja George Ormond todettiin syylliseksi 18 pojan seksuaaliseen hyväksikäyttöön

Entinen poikien jalkapallovalmentaja ja Newcastle Unitedin valmentajaassistentti George Ormond on todettu syylliseksi seksuaalisen hyväksikäytön tekemiseen 18 uhriin 24 vuoden ajanjaksolla 1973-1997.

Tuomaristo Kuudesta naisesta ja viidestä miehestä, jotka kuulivat 50 todistajan todisteita kuuden viikon oikeudenkäynnin aikana Newcastlen kruunu tuomioistuimessa, kului kaksi päivää tuomioiden palauttamiseen.

Tuomaristo ei palauttanut syytöksiä yhdestä syyllisyydestä virheellisyydestä ja väärin hyökkäyksestä.

Ormond, jota Northumbrian poliisi kuvasi “saalistavaksi pedofiiliksi”, teki rikokset toimiessaan poikien seuran merkittävänä valmentajana vuodesta 1973 ja vuosina 1993-1997, kun hän auttoi Newcastle Unitedin nuorisovalmennus.George Ormond oli ”klassinen groomer ja manipulaattori”, tuomaristo kertoi Lue lisää

Uhrit, joita ei voida nimetä laillisista syistä, ilmoittivat poliisille ja todistivat tuomioistuimessa todistavansa väärinkäytöksistä Ormond.

Uhrit, joista jotkut hajosivat ja itkivät todistaessaan, kaikki sanoivat, etteivät ne kertoneet kenellekään jo vuosia kärsimyksestään.Monet sanoivat olleensa häpeissä ja hämmentyneitä ja olleet huolestuneita siitä, että heidät pilkataan eikä heitä uskoa. He sanoivat pelotelleensa sitä voimaa ja vaikutusta, jonka Ormond piti heidän tulevaisuudennäkymissään ammattilaisjalkapalloissa.

Yksi uhri sanoi, että Ormond varoitti häntä olemaan hiljaa sanoen hänelle: ”Minulla on unelmasi kädessäni. Jos sanot jotain, murskaan heidät. ”

Detumt Mick Paterson, Northumbrian poliisi, nimitti tutkimukseen 11 upseeria sen jälkeen kun uhri Derek Bell luopui nimettömästään ja puhui siitä julkisesti marraskuussa 2016.Hän kiitti uhreja, jotka todistivat. “George Ormond on seksuaalinen saalistaja, saalistava pedofiili”, hän sanoi.

Paterson lisäsi: “Hän harkitsi luottamustehtäväänsä nuorten miesten kanssa, joilla oli toiveita ja unelmia jalkapalloilun menestyksestä ja urasta, ja hän käytti tätä asemaa kingmakerina antaakseen hänelle mahdollisuuden päästä useampaan uhriin väärinkäytöksistä. niitä. Se on salakavalaa ja pahin luottamuksen loukkaaminen.

”Kiitän uhreja, jotka ilmoittautuivat ja kertoivat meille, mitä tapahtui; se antoi meille mahdollisuuden jatkaa erittäin laajaa tutkimusta ja saattaa George Ormondin vastuuseen. He ovat erittäin rohkeita miehiä, jotka pitäisi pitää muiden uhrin edessä.Politiikka on edennyt pitkälle, ja voimme tukea ihmisiä heidän vaikealla matkalla eteenpäin etenemiseen. ”

Paterson myönsi, että Northumbrian poliisin reaktio oli riittämätön vuonna 1997, kun joukot eivät tutkinut Ormondia vastaan ​​tehtyjen ensimmäisten syytösten jälkeen. oli tehty. Bell, jota Ormond väärinkäytti pelatessaan poikien klubissa 1970-luvulla, kertoi Newcastle Unitedin fysioterapeutin Paul Ferrisin keväällä 1997, mutta sanoi, että hän ei halunnut mennä poliisiin. Ferris kuitenkin ilmoitti siitä vanhemmalle poliisille, mutta kertoi oikeudenkäynnissä, että upseeri oli sanonut, että poliisi ei voinut ryhtyä toimiin, koska Bell ei halunnut tehdä virallista valitusta.

Ferris ilmoitti siitä myös John Carverille, tuolloin Newcastle Unitedin nuorisobuskurille, josta tuli vuonna 2015 seuran johtaja.Carver kertoi tuomioistuimelle, ettei hän ollut varma mitä tehdä, ja Ormond pysyi mukana vuoteen 1998 saakka, jolloin Carver kertoi hänelle, että hänen oli lähdettävä valmentajan pätevyyttä koskevan uuden vaatimuksen vuoksi.

Paterson kertoi Guardianille, että poliisin käytäntö tuolloin ”ei ollut riittävä”, koska se luottaa liikaa uhreihin, jotka olivat alun perin valmiita antamaan lausuntoja. Hän sanoi, että se oli ollut “menetetty tilaisuus” vuonna 1997.

“On valitettavaa, että George Ormond jatkoi ja väärinkäytti sen jälkeen.Kaikki mitä voin todella sanoa turvatoimien päällikkönä, lähestymistapani olisi hyvin, hyvin erilainen. ”

Clive Sheldon QC harkitsee Newcastle Unitedin vuonna 1997 antamaa vastausta tietoonsa ensimmäisen kerran Ormondia koskevista väitteistä. , joka suorittaa jalkapalloliitolle tutkimuksen siitä, käsittelivätkö seurat seksuaalista hyväksikäyttöä koskevia syytöksiä asianmukaisesti.

Tuomion jälkeen Newcastle United ei antanut kommentteja paitsi tiedottajalle, joka sanoi, että klubi on toiminut täydessä yhteistyössä.

Bell kertoi Guardianille olevansa tyytyväinen siihen, että Northumbrian poliisi oli nyt suorittanut täydellisen tutkinnan, mutta hän uskoi, että heidän olisi pitänyt tutkia perusteellisemmin vuonna 1997 ja vuonna 2000, kun hän teki ensimmäisen tehdä virallinen valitus Ormondista.Vuonna 2002 Ormond tuomittiin 13 epämääräisestä hyökkäyksestä Belliä ja kuutta muuta uhria vastaan, kaikki heidän pelatessaan poikaklubilla. Paterson myönsi, että poliisi näyttää tutkineen vähän Ormondin toimintaa, myös Newcastle Unitedissa.

Tämän oikeudenkäynnin aikana Ormond päätti olla antamatta todistusaineistoa itse. Hänen barrister Rebecca Trowler QC oli kertonut tuomaristolle kiistävänsä väitetyn väärinkäytön tai tapahtuman tapahtumisen, ja syytti monia valehtelun uhreista. Syyttäjä barrister Sharon Beattie oli kuvaillut Ormondia “klassisena groomeriksi ja manipulaattoriksi” nuorten ihmisiksi, erityisesti hyödyntäen hänen vaikutustaan ​​heidän jalkapallonäkymiin.

Oikeudenkäynnin tuomarin Edward Bindlossin odotetaan tuomitsevan Ormondin. myöhemmin tällä viikolla