Mourinholla on laatu, josta puuttuu tuoreimmat edeltäjänsä

Viime kaudella “aristokraatit” epäonnistuivat Mestarien liigan ryhmävaiheessa, mutta pystyivät kompensoimaan tämän kuilun voitolla Rafa Benitezin johtamassa Europa-liigassa. Mestaruuskilpailussa joukkue pelasi epätasaisesti, mikä johtui erityisesti valmennuksen permutaatioista, jotka Venäjän miljardööri jälleen kiinnostui. Seuraavalla kaudella Chelsealla on korkeimmat tavoitteet, joita Mourinho on kehotettu toteuttamaan.

Mourinholla on laatu, josta puuttuu tuoreimmat edeltäjänsä – kyky ottaa osuma pitkällä aikavälillä. Portugalin ryhmät, jos heitä ei repeydy konfliktien sisällä, ovat vaikeata kaataa. Vakauden puutteen vuoksi Chelsea oli kuudenneksi ja kolmanneksi, luopumalla kahden Manchesterin seuran välisestä riidasta. Lisäksi Jose ei tarvitse aloittaa tyhjästä – hän sai korkeatasoisen joukkueen, jolla on erinomaiset esiintyjät kussakin rivissä, jotka ovat muutaman viime vuoden aikana itse asiassa tulleet yhdeksi mekanismiksi, joka pystyy taistelemaan korkeimmista paikoista kaikilla rintamilla.

Portugalilaiset eivät aio tehdä vallankumousta Chelseassa. Päinvastoin, Mourinho ymmärtää joukkueen merkityksen Juan Mata, David Louis ja Eden Azar edessä, tehden kaikkensa pelastaakseen Englannin pääkaupungin pelaajat. “Sinisen” valtava plussa on myös johtajan päätös laajentaa Frank Lampardia – Frankien antiikin roolia uudella kaudella on vaikea aliarvioida. Samalla José ei unohda työskennellä tulevaisuudessa, sillä hän on allekirjoittanut yhden lahjakkaimmista hollantilaisista pelaajista Marco Van Ginkelistä ja päättänyt myös pitää Romela Lukakin, joka osoitti erinomaisia ​​tuloksia ennen kausi. Myös ”Stamford” muutti Andrea Shyurrleä, joka ei juuri tule tarpeettomaksi Portugalin joukkueessa.

Chelsean etu vastustajiin nähden ei ole niin suuri, mutta se, että Mourinhon joukkue on yksi tärkeimmistä suosikkeista tulevassa Premier League -pelissä, on ehdoton tosiasia.